18.9.06

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να αποχαιρετίσεις το καλοκαίρι..

είναι τελικά

  • ένα beach party.

Μια όμορφη βραδιά του Σεπτεμβρίου - την τελευταία ίσως που δεν την χαρακτήρισαν οι ξαφνικές νεροποντές - σε μια ήρεμη παραλία της Αττικής, με καλή μουσική, πολύ ποτό και αλλοπρόσαλλη παρέα. Κάποιοι τολμηροί βούτηξαν κιόλας στα δροσερά νερά της νυχτερινής θάλασσας. Οι υπόλοιποι αρκεστήκαμε σε χορούς πάνω στην άμμο - ευτυχώς η σαγιονάρα της Μαρίας βρέθηκε τελικά ύστερα από πεντάλεπτη αναζήτηση - σε συζητήσεις φλύαρες και πειράγματα συναδελφικά, στη χάζη του φεγγαριού .... ενός φεγγαριού, που δεν είναι Αυγουστιάτικο πια, αλλά που τόσο φαίνεται η θάλασσα να του ταιριάζει!

  • μια καλοκαιρινή θεατρική παράσταση.

Μιας δημοτικής θεατρικής ομάδας όπου ο φίλος μιας φίλης ή καλύτερα δύο φίλων συμμετέχει. Ευχάριστη ατμόσφαιρα, εύθυμα γέλια, χαρούμενες φωνές, φιλικά και συγγενικά χειροκροτήματα.....και η κουρτίνα του τέλους πέφτει, μαζί με την αυλαία του καλοκαιριού που δίνει τη θέση του στο φθινόπωρο με τα μπουφάν και τις νυχτερινές δροσιές του.

  • μια συγκέντρωση με φίλους στο σπίτι.

Με την ευκαιρία της ονομαστικής μου εορτής, Κυριακή βράδυ, βρεθήκαμε όλοι μαζί στο σπίτι (της Ν. Σμύρνης δηλαδή). Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν...... Διαφορετική περιοχή, καινούριο σκηνικό αλλά παρόμοια φαγητά και ίδιες γνώριμες φάτσες.... τα φιλαράκια μου. Ήταν όλοι εκεί - ναι, ακόμη και ο Θάνος και ο Κωνσταντίνος, πως έγινε αυτό και δεν δούλευαν και οι δυο, απίστευτο - παλιοί φίλοι και καινούριοι γνώριμοι, με τίμησαν με την παρουσία τους και ήταν όμορφα. Είχα τόσο καιρό να τους δω όλους μαζί.

Στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας χανόμαστε κάποιες στιγμές και ακολουθεί ο καθένας τα δικά του μονοπάτια. Κάτι τέτοιες ευκαιρίες είναι ότι καλύτερο για ένα γρήγορο catch up, για μια ανανέωση του ραντεβού για μια επόμενη φορά.

Κάποιοι άλλαξαν δουλειές, κάποιοι έφυγαν από άλλες, κάποιοι επιτέλους οδηγούν, κάποιοι βρίσκονται ακόμη σε διακοπές, κάποιοι μόλις γύρισαν, κάποιοι ετοιμάζουν νέα σπίτια και μετακομίσεις, κάποιοι περιμένουν μωρό, κάποιοι έχουν τρεξίματα με τους γιατρούς, κάποιοι απλά συνεχίζουν όπως τους ξέραμε...όλοι πάντως είχαν κάτι να πουν..... μαζεμένοι γύρω από το τραπεζάκι στο σαλόνι - σαν μια προσπάθεια να μην σπάσει ο κύκλος της φιλίας ή να προετοιμαστούμε για τα χειμωνιάτικα βράδυα που έρχονται και τις συζητήσεις γύρω από το τζάκι!

1 Comments:

At 10:46 π.μ., Blogger Labrini said...

Φιλενάδα, μετά από τόσα χρόνια, νομίζω ότι δεν νοείται αποχαιρετισμός του καλοκαιριού χωρίς συνάντηση φίλων στο σπίτι σου. Στάνταρντ πράματα! Αλλά και συ, μας κακομαθαίνεις πρέσβη μου, με ΟΛΟ αυτό το φαϊ! ;)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home